Budwig papje

3 eetlepels magere kwark, 2 of 3 eetlepels lijnzaadolie

een scheutje rauwe melk of biologische room, of geitenmelk.

Deze drie allereerst heel goed mengen, evt. met een mixer, olie moet echt opgenomen worden – als je de melk/room toevoegt zie je een reactie: de samenstelling wordt romiger – de olie beter opgenomen. Dit is de essentiële basis (De “Spread”). (Let op: als je de kom afwast mag er geen vette ring te zien zijn, en het mag ook niet naar olie smaken – als dat wel zo is: beter mengen – dit is belangrijk!)

Vervolgens:

Een schepje lijnzaad, ongebroken kopen, zelf malen in koffiemolen en meteen er door en eten.

Theelepeltje honing (eventueel: kan ook een beetje stevia zijn)

3 eetlepels tarwekiemen

3 eetlepels havermoutvlokken

rood fruit of geraspte appel

Handig om te gebruiken als fruit: Goji-bessen (gedroogd, ze zijn wat hard, je kan ze eventueel weken in een beetje water vantevoren) en gedroogde cranberries. Allebei te koop in natuurvoedingszaken. Verder: aardbeien, bessen, bramen, frambozen – etc. – maar ja, niet makkelijk in de winter…

De essentie van het Budwig-papje is de kwark/lijnzaadolie/melk-room combinatie.

Als het je te zwaar op de maag is, neem dan alleen dit. De andere ingrediënten zijn opties. Je kan er trouwens ook nog andere zaken door doen, bijv. nootjes (maar geen pinda’s of cashewnoten – daarin zitten schimmels die slecht zijn voor kankerpatiënten).

LET OP: het Budwig-papje moet zoals gezegd onmiddellijk na bereiding worden gegeten.

Waarschuwing: de meeste vitamines en supplementen die worden gebruikt tegen kanker zijn anti-oxidanten. Deze mogen niet worden genomen samen met het Budwig-papje. Het werkt elkaar falikant tegen. Houd dus altijd minstens 4 uur tussen het Budwig-papje en andere “kanker-killers”. (4 uur betekent: zowel 4 uur vóór als ná het Budwig-papje).

Let op: lijnzaadolie nooit verwarmen. Bewaren in de koelkast.

Let ook op: De grote hoeveelheden lijnzaad in het Budwig-dieet en Budwig-papje werken bloedverdunnend. Pas dus op met het gebruik van bloedverdunners!

Dit is het recept van het Budwig-papje zoals ik het in eerste instantie doorkreeg. Er zijn versies die iets afwijken. Echter de basis is altijd dezelfde: kwark met lijnzaadolie!