Germaanse Geneeskunde

Germaanse Geneeskunde werd in 1981 ontdekt door dokter Ryke Geert Hamer, toen hij als chef-internist werkzaam was in Oberaudorf, in een Duitse kliniek voor patiënten met gynaecologische kanker. Hamer kwam erachter dat al zijn onderzochte kankerpatiënten (200) een schokkende ervaring achter de rug hadden voordat ze ziek werden.  Zijn collega’s waren op zijn zachtst gezegd niet blij met zijn bevindingen. Hamer werd voor de keuze gesteld: óf je zweert je stellingen af óf je verlaat de kliniek. Hij koos voor het laatste, en niet voor de makkelijkste weg.

De tweehonderd patiënten van het begin zijn er inmiddels 60.000 geworden. Ieder van hen werd geïnterviewd, onderzocht en met een hersen-CT geanalyseerd. Hamer toonde aan dat de zogenoemde IJzeren wet van Kanker geen enkele uitzondering kent. De Duitse arts toonde daarmee ook aan dat kanker veroorzaakt wordt door een psycho-biologische conflictshock en dat deze ziekte geen zinloze, kwaadaardige, algemene en willekeurig woekerende vernietiging van het organisme is.

De vijf biologische natuurwetten:
Hamer vat zijn Germaanse Geneeskunde samen in vijf Biologische Natuurwetten. Zij maken het mogelijk alle lichamelijke of geestelijke ziekten en aandoeningen wetenschappelijk te testen. Daardoor komt de oorzaak boven tafel en wordt genezing mogelijk. Hamer stelt dat 80 procent van alle ziekten zonder medicijnen, operaties, ingrijpende behandeling en blijvend letsel tot volledige genezing kunnen komen.

  • De eerste biologische wet, de IJzeren Wet van Kanker, stelt dat elke ziekte veroorzaakt wordt door een shock (biologisch conflict) die de betreffende persoon geïsoleerd en onverwachts overvalt. De ziekte uit zich op psychisch, hersen- en orgaanniveau doordat er een noodprogramma optreedt. Het denken wordt dwangmatig, een orgaan verandert en alles stuurt aan op een oplossing van het biologische conflict. De inhoud van het conflict correspondeert met een uniek deel van de hersenen waar er als het ware een relais doorbrandt. Dat is te verifiëren met een CT-scan.
  • De tweede biologische natuurwet is de wet van de twee fasen. Na een shock schakelt het lichaam automatisch over naar continu-stress ofwel de koude fase. Lost het conflict op dan treedt de tweede fase in, de genezingsfase ofwel warme fase. Interessant is dat de meeste ‘ziekteverschijnselen’ pas optreden in de tweede fase!
  • De derde natuurwet maakt duidelijk waarom er twee verschillende vormen van celtoename zijn: initiële celtoename, weefselvermeerdering als in een tumor, dat wordt aangestuurd door de oude hersenen; celtoename in de genezingsfase is de reparatie van de eerste vorm en is geen tumor maar cel-wederopbouw in de grote hersenen.
  • De vierde biologische natuurwet stelt dat de werking van schimmels, tbc, bacterieën (en virussen, als ze bestaan) uitsluitend in de genezingsfase werken en de genezing ondersteunen.
  • De vijfde en laatste wet is het belangrijkste. Elke ziekte is onderdeel van een door de evolutionaire ontwikkeling verklaarbare Zinvol Biologisch Speciaalprogramma van de natuur. Elke ziekte heeft een biologische zin!

Klik hier voor meer informatie.