Klysma/koffieklysma

Een klysma kun je zelf makkelijk thuis doen. De eerste keer voelt het echt gek met zo’n slang in je achterste, maar eenmaal een keer gedaan en het gaat vanzelf! Ik heb het een aantal weken 2x per dag gedaan. Het voelt reinigend op fysiek gebied, maar ook op mentaal en emotioneel gebied.

Een klysma is een darmreiniging ook wel darmspoeling genoemd van de dikke darm, die begint bij de blindedarm en eindigt bij de endeldarm. De dikke darm heeft een voorwaartse knijpende beweging waardoor het voedsel gekneed en getransporteerd wordt richting de endeldarm. Daarna verlaat het voedsel ons lichaam als ontlasting. Wanneer deze beweging te heftig is ontstaat diarree, bij obstipatie (verstopping) gebeurd juist het tegenovergestelde. Een teveel aan ongewenste bacteriën en/of schimmels kan ervoor zorgen dat onze darmflora wordt verstoort. Door de voeding die wij in de westerse wereld tot ons nemen, kunnen onze darmen verstopt raken. Ook vormt er zich een biofilm laag waarover je meer kunt zien in het filmpje dat staat onder het kopje Ontgiften met Energy Detox Diet. Het is heel belangrijk om je te ontdoen van deze biofilm.

Op de site www.yogini.nl kun je voor 15 euro een klysma kopen voor thuisgebruik. Je kunt ook colonhydrotherapie buiten de deur laten doen, wat uiteraard meer geld kost of je kunt ervoor kiezen om het met de klysma voor thuisgebruik te doen. Maar vaak hoeft het niet per definitie meer te kosten om een beter resultaat te krijgen…