Wat is kanker….

De relatie tussen kanker, suiker en zuurstofgebrek….
Volgens Otto Warburg….

De hoofdoorzaak van kanker is een te lage zuurstofdruk (zuurstoftekort) in de cel.
Een kwaadaardige kankertumor bestaat uit cellen waarvan de celademhaling en dus het gebruik van zuurstof onomkeerbaar is beschadigd. Een optimaal werkende cel heeft een juiste menging nodig van zuurstof en voedingsstoffen. Bij een tekort aan zuurstof ontstaat er een tumor.
De normale celademhaling wordt vervangen door een energieproductie via het gebruik van suiker. Het betekent dus dat koolhydraten, suikers, in plaats van eiwitten of vetten worden gebruikt als de belangrijkste brandstof van kanker. De cel blijft leven door gebruik te maken van suiker in plaats van gebruik te maken van zuurstof. Kankercellen groeien dus met koolhydraten als zuurstof. Vandaar ook dat het van belang is om als kankerpatiënt suiker te schrappen.

Verder is de verzuring van het lichaam de belangrijkste manier waarop kanker zich uitbreidt, doordat het zuur de kankercellen een competitief voordeel geeft bij uitgroei en uitzaaiing.

Kankercellen kunnen het goed kunnen vinden in een omgeving zonder zuurstof en met verhoogde anaërobe glycolyse. Bovendien bleek uit labexperimenten ook voor het allereerst dat wanneer de glycolyse in kankercellen wordt geremd, de kankercellen effectief gedood worden met als gevolg massale celdood. De speculatie onder experts luidt nu dat de `trek in zoet’ wellicht de Achilleshiel van de ziekte kanker is.

Er zijn talloze secundaire oorzaken van kanker zoals, stress, hormoonpreparaten, asbest, straling, roken, niet natuurlijk voedsel, bepaalde medicijnen, vervuilde lucht, chemicaliën, hoogspanning etc… Allemaal veroorzaken ze een gebrek aan zuurstof in de cellen, wat vervolgens kanker veroorzaakt.
Het is zeker waardevol om je bewust te zijn van secundaire oorzaken en blootstelling eraan te verminderen, omdat elke secundaire oorzaak een zuurstoftekort in de cellen kan veroorzaken. Je beschermt jezelf door het zoveel mogelijk vermijden van de secundaire oorzaken in combinatie met het innemen van voldoende hoeveelheden essentiële vetzuren (budwig papje). Hiermee geef je jezelf het belangrijste schild tegen het ontwikkelen van kanker dat maar mogelijk is.

Bron:ard-pisa-boek