Wat zijn essentiële oliën of etherische oliën nou eigenlijk?

In feite zijn essentiële oliën de levensenergie van planten. Ze zijn de aromatische vloeistoffen die in vele struiken, bloemen, bomen, wortels en zaden zitten.

Nu zul je denken dat je het dan gewoon uit je tuin kunt halen, maar niets is minder waar. Ze worden doorgaans gewonnen door een stoomdestillatieproces of door middel van compressie. Plantaardige oliën (zoals bijvoorbeeld olijfolie) worden verkregen uit de vettere delen van een plant, zoals de noten, zaden en pitten. Dit soort oliën zijn meestal ook erg vettig.

Essentiële oliën worden daarentegen verkregen uit de wortels, schors, bloemen, bladeren, hars, etc. en zijn alles behalve vettig. In de wereld van de essentiële oliën wordt verwezen naar plantaardige olie (olijf, kokos, avocado, druivenpitten, etc.) als draagoliën, omdat ze vaak worden gebruikt om de sterkte van therapeutische klasse essentiële oliën te verdunnen als we die op de huid aanbrengen.

De chemische structuur van de essentiële oliën zit zo in elkaar dat ze snel door de celmembranen kunnen dringen, bloed en weefsel kunnen passeren en de cellulaire functie kunnen verbeteren. De ongelooflijke levenskracht in de oliën kan zo dus zijn werk doen in je lichaam. Als ze op de huid gebruikt worden, op de voeten of ergens anders, dan kunnen de oliën binnen een paar minuten door het hele lichaam reizen.

Waar gebruik je de olie voor?

De essentiële oliën zijn op diverse manier en voor diverse doeleinden te gebruiken. Ze werken therapeutisch op lichamelijk en geestelijk niveau en elke olie heeft weer zijn eigen bijzondere eigenschappen. De één is goed voor de huid, een ander is rustgevend, weer een ander is opwekkend etc.  Naast essentiële olie biedt Young Living nog tal van andere producten aan waarin de essentiële oliën verwerkt zitten. Klik op de foto van de Product Guide om de producten en meer informatie over de oliën en aanverwante producten te bekijken. Helaas, mogen wij niet alle toepassingen van de olie openbaar delen, omdat de essentiële oliën onder de cosmeticawet vallen in Nederland.

Waarom is iedere olie anders van prijs?

Dat komt omdat het een natuurproduct is. Voor bijvoorbeeld de sinaasappelolie (Orange) worden de schillen gebruikt die er in overvloed zijn en het is ook relatief makkelijk om daar de olie uit te winnen, dus die olie is lager in prijs. Een andere olie, Rose, is bijvoorbeeld een stuk hoger in prijs, omdat er veel meer product nodig is om de olie te winnen.

Wat is het verschil tussen een Single en een blend?

Een single oil is een olie die van één plant komt, de blends zijn mixen van diverse single oliën.

N.B.: Verwar de essentiële oliën vooral niet met parfumoliën! De parfumolie wordt chemisch samengesteld en zijn bedoeld om een geur kunstmatig na te bootsen. De essentiële oliën van Young Living zijn daarentegen puur natuur en hebben een hoge therapeutische waarde. Het gaat dus niet alleen om de geur, maar ook om de werking van de olie op lichaam en geest.

Klik op de productgids voor prijzen.